Welke kwaliteiten heb je nodig bij het vak loodgieter

Als u een professionele loodgieter nodig heeft, hoef je niet te weten wat hij doet. Het zal vrij gemakkelijk zijn als je weet aan welke kwaliteiten er voldaan moet worden om een goede loodgieter te zijn. Een professionele loodgieter moet over de vereiste persoonlijke kwaliteiten beschikken die verder gaat dan de nodige technische kennis.

Veelzijdig
Als loodgieter ben je veelzijdig en in staat om al jou loodgietersbehoeften aan te pakken, of het nu gaat om het installeren van nieuw loodgieterswerk in een toevoeging of het uitvoeren van reparaties aan bestaand loodgieterswerk. Een goede loodgieter kan klompen, geborgen riolen, reparatie en vervanging van de waterverwarmer, bevroren leidingen, lekken, gasleidingen, afvalverwijdering en nog veel meer aanpakken.

Respect voor je tijd
Echte professionele loodgieters geven je vaak een nauwkeurige geschatte aankomsttijd. Als de loodgieter je belt wanneer hij te laat komt of vroeg zal arriveren, zelfs al duurt het maar een paar minuten, is dat een teken dat hij je tijd en zijn werk respecteert.

Mechanisch geneigd zijn
Een loodgieter werkt niet alleen met zijn analytische geest om problemen te begrijpen en oplossingen te vinden voor als je last van een verstopping heb, maar moeten ook de werking van het systeem begrijpen dat ze een oplossing bieden. Inzicht in de basismechanismen van wat de waterklep doet werken, welk type buis het meest geschikt is voor bepaalde toepassingen, en dergelijke zijn enkele van vele aspecten van mechanica en technische concepten die te maken hebben met loodgieten.

Grondig met schattingen
Zoals met elk beroep, is eerlijkheid de meest waardevolle kwaliteit. Wanneer je loodgieters diensten nodig heb, zoek dan een loodgieter die nauwkeurig onderzoekt welk werk nodig is en die je een duidelijke, schriftelijke schatting geeft. Hoewel het misschien onmogelijk is om precies te weten wat de kosten zijn als gevolg van onvoorziene omstandigheden, zou je in staat moeten zijn om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van wat je uiteindelijk zal betalen.

Je moet georganiseerd zijn
Veel loodgieterswerk komt met veel papierwerk waarvoor een loodgieter zeer georganiseerd moet zijn. Loodgieterswerken vereisen veel documenten zoals vergunningen en daarom moet je georganiseerd zijn om de juiste documenten te krijgen en ze veilig te bewaren. Als Loodgieter moet je alle relevante documenten organiseren die blauwdrukken en plannen bevatten, terwijl je aan verschillende smeerprojecten werkt. Loodgieterswerk moet in fasen worden georganiseerd voor een effectieve uitvoering.

Je moet bewust zijn van je veiligheid
loodgieters werk kan soms gevaarlijk zijn en daarom moet je veiligheidsbewust zijn. Je werk moet voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen om je klanten en andere mensen te beschermen. Je moet ook ongelukken vermijden door veiligheidsprotocollen te volgen.

 

Kom volledig voorbereid aan
Als je vanaf dag een al het juiste gereedschap bij de hand heb voor een job, ben je professioneel bezig.  De schatting die je heb gemaakt van het project plus je ervaring, moet je keuze aan gereedschappen aangeven. Je moet ervoor zorgen dat er altijd genoeg materiaal beschikbaar is voor een spoed lekkage, cv ketel beurt of verstopping.