Alles wat je moet weten over Wallbox laadpalen

Heb jij al eens gehoord van Wallbox laadpalen? Deze palen zijn namelijk een goede manier om elektrisch rijden mogelijk te maken, zonder dat het veel plek in beslag gaat nemen. Alleen is het niet eenvoudig om een keuze te maken en kom je ook veel andere varianten tegen. Je moet daarom altijd goed naar jouw situatie gaan kijken. Ook moet je bekijken welke professional jou aan deze laadpaal kan helpen. Een van de professionals die je tegen gaat komen is Laadpaal Outlet. Maar wat is deze paal precies en wat kun je ermee bereiken? 

Een Wallbox laadpaal draait om laagdrempeligheid 

Een Wallbox laadpaal is een speciale laadpaal voor aan de muur. De fabrikant heeft deze compacte laadpalen ontworpen om mensen met relatief weinig ruimte ook te voorzien van de elektriciteit die nodig is voor het opladen van de auto. Daarbij draait het allemaal om gebruiksgemak en high tech toepassingen. De laagdrempeligheid moet er namelijk voor zorgen dat iedereen elektrisch kan gaan rijden en de voordelen voor iedereen terug te vinden zijn. Dit geeft jou dus de gelegenheid om te profiteren van de voordelen en weer met jouw auto op pad te kunnen. 

Compact en in meerdere modellen 

De Wallbox laadpalen nemen nooit veel tijd in beslag. In plaats daarvan is het een compacte box, die je zelfs op een beschutte plek kunt gaan hangen. Hij is daarom dus ook niet nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld. Tevens zijn er voor jou meerdere modellen terug te vinden. Zo zijn er de standaard laders, waarvoor een 1 fase aansluiting voldoende is. Ook kun je voor een snellader gaan. Deze behoeft een 3 fasen aansluiting. Hiervoor moet de meterkast aangepast worden, zodat het altijd veilig te gebruiken is en jij geen problemen ondervindt tijdens het opladen. 

Lagere kosten met jouw eigen paal 

Met de Wallbox laadpalen ben je niet meer gebonden aan de openbare laadpalen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je altijd een plek hebt om jouw auto op te laden, maar ook dat je niet meer gebonden bent aan extra kosten. Iedere keer dat je een openbare laadpaal gebruikt, betaal je namelijk ook een extra tarief dat de aanbieder rekent. Jouw investering met eigen Wallbox laadpalen zal zichzelf daarom terug gaan verdienen op dit gebied. Je betaalt vanaf nu alleen nog maar het tarief van de energieleverancier en zult hierdoor altijd goedkoper uit zijn. 

Maak een vergelijking tussen modellen 

Wanneer je zelf naar de Wallbox laadpalen gaat kijken is het verstandig om de verschillende modellen goed met elkaar te vergelijken en te ontdekken welke specificaties het beste bij jouw situatie passen. Bekijk daarbij ook welke extra werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden voordat je gebruik kunt maken van de Wallbox laadpaal. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand. Een professional kan jou dan altijd helpen aan de laatste kennis en bij het maken van een goede keuze. Jouw laadpaal is dan binnen een korte tijd geïnstalleerd en je kunt hem gaan gebruiken.