Gewapend beton

Als je het woord gewapend beton noemt op een basisschool, zullen veel kinderen denken dat je het over een soldaat hebt met hele sterke bescherming. Zo sterk dat hij onverwoestbaar is en je hem niet kunt aanvallen. Dat is nou eenmaal hoe ver de fantasie van kinderen gaat. Je kent vast ook wel van die groene soldaatjes. Je hebt ze vaak gezien in films en ze hebben een typerende groene leger kleur. Stel je eens voor dat je zulke poppetjes van beton kunt maken met je moeder in de herfstvakantie of als je vrij hebt van school. Beton cire kleuren bestaan ook in die typische groene leger kleur.

Mijn moeder is een schilder

Als je kijkt naar de bouw in Nederland, dan zul je vaak mannen aantreffen. Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die in de bouw werken in Nederland of zelfs in de gehele wereld. Bij mij ligt dat echter iets anders, mijn moeder is namelijk een schilder. Ze heeft ook een eigen atelier, maar haar beroep is het schilderen van de muren in huizen of andere gebouwen. In haar vrije tijd schildert ze wel met een ezel en een doek. In haar atelier, kun je allemaal soorten verf vinden. Betonlook verf is haar favoriete verf, omdat dit geschikt is voor elke oppervlakte.

Is kalkverf veganistisch?

Wie dacht dat ze duurzaam en milieuvriendelijk bezig waren, omdat ze kalkverf in huis gebruikten, hebben het mis. Kalkverf is namelijk niet helemaal veganistisch, omdat de schelpen van schelpdieren worden gebruikt. Het ligt er maar natuurlijk net aan of je daar wat om geeft. Schelpen spoelen namelijk ook gewoon aan op het strand, terwijl de eigenaar van die schelp allang is vertrokken. Die lege schelpen zijn als het ware niet verzamelt, terwijl een diertje er nog gebruik van maakte. Hoe diervriendelijk kalkverf daarom is, is moeilijk te zeggen. De meningen zijn er namelijk over verdeeld.