Plezierig wonen met verticale garagedeuren

Achter mijn huis heb ik recentelijk een enorm grote schuur laten bouwen, een die gebruik als atelier voor mijn werkzaamheden. Ik ben zodanig te spreken over de verrichte handelingen die ervoor zorgden dat dit resultaat eruit naar voren kwam, dat ik enkele aspecten ervan graag even aanstip. Vandaag zal ik daarom de verticale garagedeuren behandelen die erin geplaatst zijn door de firma Different Doors.

Bijzonder fotomateriaal van bijzondere garagedeuren

Kijk even met me mee naar enig bijzonder fotomateriaal dat ik met je te delen heb. Onderstaand is de schuur in z’n totaal, zoals ie nu op mijn terrein te vinden is.

114

Prachtig, nietwaar? Ik heb bewust gekozen voor een design waarin oud en nieuw met elkaar gecombineerd worden tot een samensmelting, een samengaan van zowel nostalgie als hetgeen de moderne tijd te bieden heeft. Het gelijkt op een oude graanschuur van vroeger maar er zitten enkele verwijzingen in naar het heden, zoals de zeer stilistische raampartijen. Voor de verticale garagedeuren heb ik tevens voor een moderne insteek gekozen.

115

Zoals je op bovenstaande foto ziet lopen de deuren in horizontale lijnen mee met het ontwerp van de schuur zelf maar openen deze wel verticaal. Zo kun je er met gemak grote voorwerpen in en uit vervoeren en dat is zeer praktisch voor de werkzaamheden die erin zullen plaatsvinden.

116

Op de derde foto is te zien hoe deze verticale garagedeuren zich uiteindelijk open en zie je daar ook het resultaat van de inspanningen die binnen hebben plaatsgevonden. Vanbinnen bevat het geheel andere materialen dan buiten en daaraan zie je dat het slechts een bekleding is van de buitenwand die heeft plaatsgevonden. Dat is er wel een die het gehele aangezicht bijzonder heeft gemaakt – inclusief de zeer toepasselijke deuren van deze garage.