Tip: stenen op waalformaat in je tuin

Vandaag weer een tip van mij, voortkomend uit eigen ervaring. Het afgelopen weekend stond voor mij namelijk in het teken van het leggen van nieuwe stenen op waalformaat op het terrein achter mijn huis. Eerder berichtte ik al over de schuur die ik aangelegd heb – en die krijgt natuurlijk pas een echt authentiek karakter zodra daar bijpassende stenen bij leggen.

Diverse patronen mogelijk bij het leggen van bakstenen

Voor een overzichtelijk geheel vond ik het zelf het mooiste om van één soort steen één bepaald patroon te leggen. Aangezien ik vrij veel moest leggen ben ik naar de voordeligste op zoek gegaan en daarvoor heb ik het web afgespeurd. Al vrij snel kwam ik terecht op de website van Willems, waar ik vervolgens niet meer weg ben gegaan. Ik kan het je aanraden er zelf eens een kijkje te nemen als je nog op zoek bent naar bakstenen in dikformaat, langformaat, IJsselformaat of, waar mijn keuze op viel, stenen in waalformaat. Kijk zeker eens op de aanbiedingenpagina, die vol staat met de meest interessante partijen om voor een prikkie te kopen. Zelf koos ik voor hard gebakken waaltjes met verschillende lengten. Ik vind het erg leuk dat het toch niet allemaal fabrieksmatige bakstenen zijn van elk precies hetzelfde formaat, de lengte wijkt immers af. Het houdt de speelsheid er behoorlijk in op deze manier. De waaltjes van mijn keuze zijn te verkrijgen voor slechts twintig euro per vierkante meter – en dat is natuurlijk bijzonder goedkoop. Bovendien kwam de firma de door mij bestelde stenen netjes voor de deur afleveren.

Getwijfeld heb ik tussen de volgende patronen. Zo is er het visgraatpatroon, dat mij altijd erg heeft aangesproken, omdat het een heel klassiek patroon is. Daarvan heb je natuurlijk ook een variant, die wat meer in een zigzagbeweging gaat, zoals te zien op onderstaande foto.

???????????????????????????????

Ook mooi vond ik onderstaand patroon, waarbij de stenen met elkaar kleine afzonderlijke en elkaar afwisselende rijen vormen. Je plaatst dan afwisselend een horizontaal en verticaal patroon en creëert daarmee een bijzondere afwisseling.

waaltjes15

Mijn uiteindelijke keuze viel echter op onderstaand, gewoon een rechttoe rechtaan en zeer authentiek patroon! Ik ben dan ook erg blij met mijn keuze, hier komen de stenen op waalformaat mijns inziens zeer goed tot hun recht.

waaltjes20