Waar moet u op letten bij het kiezen van keramische vloertegels voor uw huis?

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor vloeren in veel huizen, steeds meer mensen gaan keramische vloertegels bestellen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn gemakkelijk schoon te maken. Bij het kiezen van keramische tegels voor uw huis, is het belangrijk om rekening te houden met het type tegel dat u wilt, de kleur of tint, de stijl van uw huis en de locatie waar u ze wilt plaatsen. Keramiek is een soort kleimateriaal dat in verschillende vormen kan worden gegoten en als vloerbedekking kan worden gebruikt. De verschillende soorten keramische vloertegels zijn:

– Keramische tegels: dit type keramische tegels is gemaakt van fijne klei, die wordt gemengd met zand en andere materialen om de pasta te vormen. De pasta wordt vervolgens in een oven gebakken om de tegel te vormen.

– Porseleinen tegels: Dit type keramische tegels is gemaakt van hoogwaardige klei, die de pasta vormt door deze te mengen met water en andere materialen. De pasta heeft een veel hoger percentage silica dan porseleinen tegels. 

– Terrazzo tegels: Dit type keramische tegels wordt gemaakt door kleine stukjes gekleurde steen op een dunne laag witte kalkmortel te leggen.

Hoe u de beste keramische tegels voor uw huis kiest?

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor vloeren in keukens en badkamers zoals Ceramicavloeren. Ze bieden een duurzaam oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is, snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd en jarenlang meegaat. De voorkomendste soorten keramische tegels zijn porseleinen tegels, die zijn gemaakt van een combinatie van klei, veldspaat en kwarts of veldspaat; terracotta tegels, die zijn gemaakt van klei; keramische tegels met geglazuurde oppervlakken, die een glanzende afwerking hebben; en mozaïek tegelvloeren.

Hoe een keramische tegelvloer te installeren?

Een tegelvloer leggen is niet zo moeilijk als het lijkt. In de eerste stap moet u de ondervloer voorbereiden door deze schoon te maken en eventuele oude tegels of lijm van het oppervlak te verwijderen. Vervolgens moet u een nieuwe laag vinylfolie met zelfklevende achterkant op de ondervloer leggen. Daarna kunt u beginnen met het leggen van uw tegels. Om keramische tegelvloeren te installeren, kunt u het beste mortel gebruiken om de tegels te hechten. Het is ook belangrijk dat elke tegel met zorg wordt geplaatst, zodat ze niet barsten of breken tijdens de installatie tegen te gaan. Om dit probleem te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte rond elke tegel heeft en dat de voegen verspringen zodat ze elkaar niet op een bepaald moment ontmoeten.