Het belang van een prettig kantoor ontwerpen

Vandaag een bijdrage met betrekking tot het grote belang dat bedrijven zouden moeten hechten aan een kantoor ontwerpen. Ik zeg niet voor niets ‘zouden moeten hechten’. Het is betreurenswaardig hoe weinig aandacht daar in sommige kantoren en binnen sommige ondernemingen aan wordt besteed – terwijl zowel werknemer als werkgever hierbij gebaat zo zijn.

8

In een prettig kantoor wordt de productiviteit en creativiteit geprikkeld

Die grotere bedrijven hebben het vaak wel begrepen. Zo werkte ik in het verleden ooit voor een groot consultancy bureau en hetgeen zij prediken moeten zij zelf ook uitdragen natuurlijk. De werkplekken waren er ergonomisch (vergeet niet het belang van een goede houding, op korte en op lange termijn) en hoewel de flexibiliteit onder het personeel werd gestimuleerd, kon je toch altijd een plek kiezen die bij jouw persoonlijke sfeer aansloot. Zelf weet je namelijk het beste hoe je wilt werken – of je gebaat bent bij een omgeving met geroezemoes of juist achter een scherm, in iets meer afzondering van alle activiteiten. Ook werkte ik bij een kantoor, in het middensegment, dat hiervoor geen enkele aandacht had. Zonde, want hoe vaak we ook aankaartten dat we last hadden van elkaar (bijvoorbeeld van telefoongesprekken) en het werk eronder leed, hieraan werd niets gedaan. En dat terwijl we met gemak diverse geluids- of andersoortige scheidingswanden hadden kunnen plaatsen, zonder het gevoel van een collectieve werkplek echt te onderbreken. Daar liet mijn werkgever echt kansen liggen.

12

20Goed nadenken over hoe je een kantoor ontwerpen en inrichten gaat is dus van groot belang – en uiteindelijk ook een enorme prikkel in de creativiteit en productiviteit van je personeel. Wees je daar dus alsjeblieft bewust van – al is het niet voor je werknemer zelf, dan toch zeker wel voor de output van je bedrijf?